Grote update voor waterpolo Apps op iPhone en iPad nu beschikbaar

Met ruim 1.500 gebruikers op de iPhone en ruim 400 op de iPad, zijn beide apps inmiddels omarmt door een grote groep waterpolo-liefhebbers. Sinds de 1.0 versie welke in December 2010 gelanceerd werd, is er al een hoop veranderd. Continu heb ik geprobeerd de wensen van de gebruikers te vervullen met nieuwe functies en andere verzoeken. Zo ook vandaag: ik ben blij om te kunnen mededelen dat sinds vandaag de 3.0 versie te downloaden is uit de App Store! Deze update is uiteraard gratis voor bestaande gebruikers. In het onderstaande artikelen laat ik een aantal van de grote veranderingen zien.

Heb je de app nog niet geïnstalleerd? Download hem dan hier:

De belangrijkste wijzigingen zijn kort op te sommen als:

 • Nieuw uiterlijk en navigatie
 • Retina resolutie voor de nieuwe iPad!
 • Nieuwe of gewijzigde gegevens bij de bond worden automatisch op de achtergrond aangepast
 • Verbeterde stand & uitslagen pagina
 • Delen met je vrienden op Facebook en Twitter
 • Bekijk de laatste tweets uit de app op het dashboard
 • Verbeterde performance
 • Zoeken door lijsten met zoektermen
 • Bekijk de hoofdlijnen van het laatste nieuws nu ook met afbeeldingen

Nieuw uiterlijk en navigatie

Tussen de 1.0 release en nu is er een hoop veranderd op het gebied van iPhone’s en iPad. De 3.0 versie is vanaf het begin af aan opnieuw opgezet om van de laatste technieken gebruik te maken. Hierdoor is hij nog stabieler en nog sneller dan de vorige versies. Onder de motorkap is er dus veel veranderd, maar ook aan het uiterlijk is een hoop veranderd. De navigatie via tabjes aan de onderkant van het scherm is vervangen door een dashboard, van waar je snel naar alle plaatsen in de app komt. Op het dashboard is in 1 oogopslag het laatste nieuws te zien, de laatste #WaterpoloApp tweets en zijn je favorieten snel bereikbaar. De interface is ook klaargemaakt voor het Retina display in de gloednieuwe iPad!

Nieuwe of gewijzigde gegevens bij de bond worden automatisch op de achtergrond aangepast

Een groot voordeel van de app ten opzichte van de website is altijd geweest dat het grootste deel van de lijsten offline op het apparaat beschikbaar waren, zodat navigeren naar de gewenste pagina binnen enkele seconden mogelijk was. Grote nadeel was dat de lijsten alleen werden bijgewerkt bij App updates. In de 3.0 versie is het zo veranderd dat alles nog steeds offline word opgeslagen, zodat het navigeren nog steeds snel gaat, maar dat lijsten op de achtergrond automatisch worden bijgewerkt. Aan de oppervlakte veranderd er dus eigenlijk niets. Als er gewijzigde of nieuwe competities/scheidsrechters/teams/afdelingen/etc. komen, komen deze wijzigen automatisch door!

Social sharing

Deel de laatste standen, uitslagen, wedstrijden en meer nu ook met je vrienden! Met enkele klikken post je de informatie nu ook op Twitter of Facebook! De laatste tweets zijn ook voor iedereen zichtbaar in het dashboard. Zo zie je in één oogopslag welke wedstrijden iedereen bezighoud! De tweets in het Dashboard zijn ook zichtbaar voor gebruikers die niet zijn ingelogd of geen account hebben. Om te posten heb je een account voor Twitter of Facebook nodig.

Bekijk de hoofdlijnen van het laatste nieuws nu ook met afbeeldingen

De reader voor het laatste waterpolo.nl nieuws is vernieuwd. Met foto’s en een langere tekst in de lijst zijn de hoofdlijnen al verbeterd. Swipe horizontaal om door de lijst met artikelen te bladeren! Om een nieuwsartikel te lezen, kan je vanaf nu ook binnen de app blijven en het artikelen lezen.

Zoeken door lijsten met zoektermen

De lijsten van alle afdelingen, scheidrechters, verenigingen, zwembaden, teams en wedstrijden bevatten veel informatie. Om het goede item te vinden werd in vorige versies alles al logisch gesorteerd en kon je snel tussen de sorteringen scrollen. Vanaf nu kan je ook in de lijsten zoeken met een in te voeren zoekterm. Zo vind je de gewenste informatie nog sneller dan voorheen.

16 thoughts on “Grote update voor waterpolo Apps op iPhone en iPad nu beschikbaar

  • Erwin Zwart says:

   Hi Rob,

   Heb daar iets gesneden in het aantal weergegeven items, omdat het zeker op de iPhone anders krap word. Je hebt er gelijk in dat het aantal wedstrijden iets is wat er gewoon moet staan. Neem ik mee in de volgende update!

   Veel plezier met de app verder!

 1. Berend says:

  Rob,

  Mooie app voor waterpoloërs en scheidsrechters. Wat ik niet voor elkaar krijg is dat de wedstrijden op chronologische volgorde staan. Doe ik iets fout?

  • Erwin Zwart says:

   Niels,

   Ik ben niet verantwoordelijk voor de Android versie, deze is gemaakt door Mark Heinis. Als het goed is is deze ook geupdate, maar versienummers lopenniet gelijk met iOS. Voor meer info over de Android versie wil ik je graag doorverwijzen naar zijn website: http://www.heinisblog.nl/

 2. Laura says:

  Mooie update, alleen als je inschakelt dat je alleen het wedstrijdschema ziet van de nog te spelen wedstrijden gaat er iets fout: ik kan nu (zaterdag, 14.30) de wedstrijden van vanmiddag en vanavond al niet meer zien..,

 3. Jan van Geloof says:

  Jammer als je het gespeelde wedstrijden uitzet , dat je ze dan van de betreffende dag niet meer zichtbaar zijn

 4. Berend says:

  App geüpdate, wedstrijden van vereniging mooi op datum, maar tijdstippen nog niet chronologisch. Nog een puntje om te verbeteren voor volgend seizoen.

 5. Bbby says:

  Beste Erwin,

  De app werkt top, gebruik hem inmiddels bijna 2 jaar.
  Wat me de laatste tijd opvalt is dat de stand heel laat pas wordt geupdate! Zo staat in mijn competitie al 2 weken de stand stil. Terwijl er wel wedstrijden zijn gespeeld. Die wedstrijden staan dan weer wel gemeld. Hoop dat dit op te lossen is, zou hem nog beter maken

  • Hi,

   Goed om te horen dat je er tevreden mee bent!

   De gegevens komen bij de KNZB vandaan, hier heb ik helaas geen invloed over. Zodra de KNZB ze verwerkt heeft zijn ze direct in de app beschikbaar

   Gr.

   Erwin

 6. Bas Korrel says:

  Beste Erwin,

  Ik maak dankbaar gebruik van je waterpolo app!
  Al sinds een aantal dagen crasht de app na het openen en sluit zichzelf!
  Resetten van de iphone helpt niet, heb je tips?

  Hoor graag van je

  Groeten,

  Bas

  • Hi Bas,

   Goed om te horen dat je veel gebruik maakt van de applicatie! Het issue is bij mij bekend, een update om de problemen te verhelpen ligt op dit moment bij Apple ter goedkeuring. Wanneer deze is goedgekeurd zal hij direct als update verschijnen in de App Store.

   Excuses voor het ongemak,

   Erwin Zwart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s