Na bijna 5 jaar stop ik met het ontwikkelen van de Waterpolo iOS apps

Bijna 5 jaar na de release van versie 1.0 heb ik vandaag besloten te stoppen met het ontwikkelen van de Waterpolo apps voor iOS. Ik heb deze keuze gemaakt vanwege een aantal redenen. De grootste reden is dat vandaag mij het bericht bereikte dat de sportlink competitie data niet meer beschikbaar zal zijn voor de apps. Wedstrijdschema’s en uitslagen zijn vanaf begin af aan al een belangrijke feature van de apps geweest. Daarnaast ben ik zelf inmiddels al enkele jaren op geen enkele manier meer actief in het waterpolo. Hierdoor is het voor mij ook niet meer interessant om er veel tijd en moeite te stoppen in het bedenken van een nieuwe route voor de apps.

Via deze weg wil ik de vele actieve gebruikers ook graag bedanken. De waterpolo app is de eerste app welke ik heb gereleased in de App Store. Inmiddels werk ik full time als developer en heb meerdere nieuwe apps gereleased. De waterpolo app heeft van deze apps niet de meeste gebruikers, maar heeft wel een erg actieve en betrokken groep van gebruikers.

Sinds de eerste versie welke op 7 December 2010 gereleased werd is ook er veel veranderd. Onderstaand een aantal screenshots welke ik tegenkwam van de eerste versie en wat screenshots van de laatste versie ter vergelijking.

Versie 1.0

jacd

Versie 4.5

jacdd

Wat het directe gevolg zal zijn moet ik de komende tijd nog even aan kijken. De app is op dit moment nog gewoon te downloaden uit de App Store, maar zal niet meer onderhouden worden. Heb je hierover vragen, opmerkingen of ideeΓ«n? Laat het weten in de comments of stuur me een berichtje.

11 thoughts on “Na bijna 5 jaar stop ik met het ontwikkelen van de Waterpolo iOS apps

 1. Bart says:

  Ontzettend jammer! Veruit de meeste gebruiksvriendelijke waterpolo app die ik ken!
  De overzichten, zoekfuncties, ‘zet in agenda’ etc etc zal ik erg missen!
  Is er nog iets aan te doen?

  • Hi Bart! Goed om te horen dat de app heeft bevallen. Mijn keuze staat vast. De competitie data is niet meer beschikbaar. Als iemand het stokje wilt overnemen met wat nog wel mogelijk is dan hoor ik het ook graag, wie weet kan ik daar wat mee betekenen.

 2. Herman says:

  Idd erg jammer als niet sporter heb ik geen sportlink en moet nu alles opzoeken via knzb site of regio.
  Succes verder en hoop je nog eens te zien en spreken in AquaHome

 3. Erwin says:

  Hallo Erwin !

  Ontzettend jammer, maar begrijpelijk besluit.

  Waar de waterpolo app ver boven de sportlink app uitkwam gaan we deze toch echt missen.

  Even voor mijn beeldvorming, heeft sportlink de data als donderslag bij heldere hemel niet meer beschikbaar gemaakt ?

  Stiekem is het natuurlijk wel schandalig dat een jaar na overgang op sportlink er nog steeds een publieke api beschikbaar is, die voorheen wel altijd beschikbaar was. Voor veel verenigingen een groot gemis.

  Groetjes en bedankt voor de mooie jaren van de app.

  Silvester

 4. Hessel says:

  Eerst wordt de site waterpolouitslagen.nl er uit gewerkt en nu deze top app voor de waterpoloΓ«rs. Waar gaat het heen.
  Nu is de competitie al twee weken aan de gang en nog geen weekend heeft het DWF, de keuze van de Knzb foutloos gedraaid. Programma’s die werken verdwijnen. Helaas Erwin ik heb met veel plezier je app gebruikt.

 5. Maik says:

  Als ouder van 2 waterpolospelende kinderen in 4 competities, een fantastische app. Een begrijpelijke keus, maar het wordt er niet makkelijker op. Heel erg jammer dat een klein aantal belanghebbenden, geen gebruik mogen maken van deze data! KNZB, heroverweeg bepaalde gemaakte keuzes!

 6. Rins says:

  Ben benieuwd wat nu de uitdaging voor sportlink nog is om te verbeteren. Ik vond waterpolo app. vorig jaar niet voor iets gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder.
  Bedankt voor de afgelopen jaren.

 7. RobIdM says:

  Enorm jammer. App lichtjaren vooruit op Sportlinked app. Ben eigenlijk wel geΓ―nteresseerd om te kijken wat nog mogelijk is buiten Sportlinked app om. Zoals Android route doet vermoeden.

 8. Henk says:

  Erwin je geeft aan gestopt te zijn omdat er geen nieuwe data meer beschikbaar zou zijn van uit de knzb. Mijn vraag: waarom heeft de android versie van waterpolo.nl dan nog wel nieuwe data??
  Overigens ben ik het met je eens dat het doordrukken van sportlink en de tegenwerking van andere partijen door de knzb gerust “niet netjes” genoemd mag worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s